Er Brexit er lige om hjørnet?

Af Hedvig Vestergaard, Helsingør
Kandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU

Man har virkelig travlt med at mane splittelse og blind vej for Brexit i mainstream medier og presse: Det går ikke og UK vil ende i kaos! Skilsmisseanalogier promoveres ud i det latterlige. Samhandlen med EU vil gå i stå, de kommer til at sulte, parlamentet og den britiske regering går i opløsning! May er en svag leder! Hun står i spidsen for ragnarok! De har ikke råd til det!

Nej! I stedet skulle man se Theresa May som en stærk leder midt i et stormvejr i sit eget parti under angreb fra de mest destruktive kræfter i EU. Kræfter som ønsker kaos i UK for at banke briterne på plads. Heldigvis er der også politikere og lande som er fornuftige nok til at se konstruktivt på Brexit. Fx Erna Solberg i Norge er en af dem. Det burde Lars Løkke også være!

Det britiske folk har stemt nej til at forblive i EU. Folkeafstemningen talte sit tydelig sprog og opgaven er nu at etablere handelsaftaler mellem UK og Danmark, mellem UK og andre EU-lande såvel som resten af verden. Fx Norge, USA, Indien, New Zealand, Australien, Canada, Schweiz, Island, Mexico og Sydkorea er allerede på vej.

Opgaven er ikke at true eller isolere Storbritannien. Nej opgaven er at respektere et helt folks demokratiske afgørelse, vise at et land kan forlade en udemokratisk unionsdannelse. Theresa Mays position er vanskelig. Hun fortjener respekt for at ville fuldføre den opgave, kun har påtaget sig: At levere på Brexit.

Storbritannien må ikke blive isoleret og mobberiet bør stoppe nu. Dommedagsprofetierne vil blive gjort til skamme!

Allermindst Danmark har nogen som helst interesse i at vende ryggen til Storbritannien. Fiskeriet og fødevareeksporten til UK er lige så vigtige for os som for briterne.

Den berammede britiske afstemning om EU-aftalen i parlamentet tirsdag den 11. december 2018 er udsat til senest den 21. januar2019.

Theresa May er taget på en rundrejse i Europa for at søge opbakning til en bedre brexitaftale, som kan få flertal i det britiske parlament. Det bliver spændende at se om fornuften vinder.

Theresa May har nu fået arbejdsro efter at hun den 12. december vandt mistillidsafstemningen i det Konservative parti med 200 mod 117. Det er en kneben sejr, men om det er en sejr hun vil bruge til at sikre et spiseligt resultat, er et åbent spørgsmål. Foreløbig har hun fået et års arbejdsro.

Vigtige ting er nemlig på spil. En frihandelsaftale mellem EU og UK skal på plads. Hertil kommer en aftale om 3,2 millioner EU-borgeres rettigheder i UK; hvordan står europæiske virksomheder efter Brexit; hvad skal UK betale EU og hvordan skal grænsen mellem Nordirland og Irland være efter Brexit? Men aller vigtigst er at Storbritannien på sigt kommer ud af EU-regiment som en selvstændig nation, der kan indgå i et reelt og ligeværdigt samarbejde med det resterende EU.

 

2 tanker om “Er Brexit er lige om hjørnet?

  1. Hedvig Vestergaard siger:

    Du har helt ret. Og det er for at få lavet om på det, så respekten for demokratiet kan sikres, at det er vigtigt at vælgerne på tværs af partier stemmer på Folkebevægelsen mod EU (Liste N)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies samt at vi gemmer og behandler dine personoplysninger. Du kan læse vores Persondata politik her. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Din accept omfatter også, at vi opbevarer dit navn og mailadresse, hvis du deltager i debatten på min Blog side.

Luk