Danmark skal ikke deltage i militariseringen af EU – Forsvarsforbeholdet er vigtigere end nogensinde

Danmark bør ikke deltage i EU’s militære oprustning. Fred og sikkerhed i Danmark og verden fremmes ikke ved mere militært isenkram.

Regeringen vil have Danmark tættere på EU’s militære union, der er under udvikling. Den siddende forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen ønsker at gøre Danmark til observatørstat i EU’s forsvarsagentur, der støtter en våbenindustri, som sælger våben til regimer, der vedvarende krænker menneskerettighederne. Og ministre fra regeringen kritiserer konstant vores forsvarsforbehold i stedet for at bruge forsvarsforbeholdet positivt. Dette på trods af de mange fordele, som der er ved, at Danmark ikke er med i EU’s militære projekt. Fx betaler vi ikke til EU’s militarisering, vi er ikke med til at sende skattekroner gennem EU til våbenindustrien, og vi kan bidrage til fred i verden gennem FN’s fredsarbejde i stedet for at gøre det gennem oprustning i EU.

Det sker i en tid, hvor EU’s regler begrænser offentlige udgifter, samtidig med at EU vil pålægge medlemslandene at bruge stadig flere penge på militær, sikkerhedsudstyr og grænsekontrol. Man vil sende offentlige midler over i militærindustriens kasser, i stedet for at bruge pengene på uddannelse og sundhed. EU vil bruge flere penge på militæret midt i en krise, som magthaverne i EU efter mere end 10 år stadig ikke har løst. Dette akkompagneres af at Trump og sikkerhedstjenester peger på Putin, som den store stygge ulv.

Den 18. november 2018 ved Venstres Landsmøde i Herning fortalte Hjort at han bragte forsvarsforbeholdet op på grund af Vladimir Putins Rusland (RITZAU). Russerne er en alvorlig trussel, ifølge den danske forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen.

Hvordan Putin og russerne kan udgøre nogen reel militær trussel mod Danmark, er vanskeligt at se.

Historisk set har Rusland tværtimod oftest stået i rollen som Danmarks allierede. Det er også værd at minde om at Rusland i sin tid tog initiativ til OSCE (Den europæiske konference for fred og samarbejde). Her vil man i langt højre grad have mulighed for at tale sig til rette om en løsning der tilgodeser alle parter.

Er Danmark først involveret i EU’s militære union har vi ikke meget at skulle have sagt. Derimod skal vi bære omkostningerne og ansvaret for en politik hvis rækkevidde vi ikke kender.

Danmark skal ikke give mere magt til EU. Vi skal ikke med i EU’s militære projekt. Vi skal i stedet arbejde for at styrke FN og etablere en fredsstyrke under FN. Jeg ser også meget gerne etableringen af et tæt nordisk forsvarssamarbejde. Det er også hvad et flertal af de danske borgere ønsker hvis man ser på Sentios meningsmåling fra juni 2018 (https://k.dk/s/HWQU)

NEJ TIL EU-MILITÆR OG EN AFSKAFFELSE AF FORSVARSFORBEHOLDET!

JA TIL EN STYRKELSE AF FN, EN FN-FREDSSTYRKE OG ET TÆTTERE NORDISK SAMARBEJDE!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies samt at vi gemmer og behandler dine personoplysninger. Du kan læse vores Persondata politik her. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Din accept omfatter også, at vi opbevarer dit navn og mailadresse, hvis du deltager i debatten på min Blog side.

Luk