Et “Nej” til en dårlig aftale!

Det engelske parlament har stemt nej til Theresa Mays forslag til Brexit aftale med EU. Det er muligt at UK forlader EU den 29. marts på den hårde måde. Det er også muligt at Brexit sættes på pause.

Hvem gavner resultatet?

Theresa May? Nej. Hun satsede sin politiske kapital på at få afstemningen igennem Underhuset. Og det lykkedes ikke! Hun kan dog hente noget af det tabte hjem hvis hun under nye forhandlinger tager sit bagland med på råd.

Det britiske folk? Ja, helt sikkert. De slipper for at hænge på en dårlig aftale, hvor EU havde fat i den lange ende. De ville nemlig fortsat være bundet af EU’s regler og ude af stand til at føre en uafhængig handelspolitik med tredjelande. Nu står de frit og kan forhandle med resten af verden.

EU-eliten? Nej, helt sikkert ikke. Det lykkedes dem jo ikke at svinebinde det britiske folk til at følge EU’s regler i en uoverskuelig fremtid. Godt det samme, da det hverken ville være etisk eller fair. EU-eliten kom netop ikke igennem med deres pointe: At ingen, INGEN, forlader EU uden at det koster. Nu må EU bære sin del af ansvaret og skammen over en elendig aftale som ingen stolt nation kunne andet end afvise. Hvis Brexit udskydes, får EU mulighed for at vise forhandlingsvilje i stedet for magtbrynde.

Kan vi glæde os i Danmark? Ja, bestemt! Demokratiet virker i Storbritannien. Det næste problem er at få lavet en aftale der er spiselig for UK. Og her må EU være villig til at indgå en mere ligeværdig aftale.

JA TIL SAMARBEJDE OG DEMOKRATI. NEJ TIL EU-STATEN!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies samt at vi gemmer og behandler dine personoplysninger. Du kan læse vores Persondata politik her. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Din accept omfatter også, at vi opbevarer dit navn og mailadresse, hvis du deltager i debatten på min Blog side.

Luk