Theresa Mays plan “B”

Tirsdag den 29. januar fik Theresa May et komfortabelt flertal på 317 mod 301 medlemmer af underhuset til at gå tilbage til EU og få en bedre aftale.   

Foreløbig sætter EU hælene i og nægter at genåbne aftalen.

Hvis EU’s holdning står til troende, er der principielt 3 mulige udfald: 1) UK træder ud uden aftale, 2) UK træder ud med en aftale, eller 3) UK vælger at fortsætte i EU.

3) er umulig fordi den indebærer en forkastelse af folkeafstemningen i 2016 hvor et flertal stemte for at UK skulle forlade EU. Tværtimod må denne afstemning respekteres. Det betyder på jævnt dansk at briternes beslutning den 23. juni 2016 skal efterleves således at UK rent faktisk udtræder af EU.

Den eneste mulighed der er tilbage synes at være at træde ud af EU uden aftale.

Men denne mulighed er der – indtil videre –  ikke flertal for i underhuset.

Theresa May har med tirsdagens afstemning et klart mandat til at genåbne den bestående aftale med EU. Som nævnt vil EU ikke være med til det, og EU-eliten synes ovenikøbet at aftalen er ”fin og retfærdig” (hvad den ikke er).

Sagen i sin nøddeskal er at de britiske forhandlere er gået til forhandlingerne med EU uden at have noget at ”true med”. Og det står ellers på side 1 i ABC’en over hvordan man forhandler.

Theresa Mays mulighed ligger derfor i at tvinge EU til alligevel at gå ind i realitetsforhandlinger om ’backstoppet’ der er den store knast i forhandlingerne. EU har meget at tabe – også ud over de tyske biler og den danske bacon!

Vi får se. Sidste akt er ikke skrevet endnu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies samt at vi gemmer og behandler dine personoplysninger. Du kan læse vores Persondata politik her. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Din accept omfatter også, at vi opbevarer dit navn og mailadresse, hvis du deltager i debatten på min Blog side.

Luk