Manglende kommunale visioner – og EU

Jeg var i lørdags (23/2) til debatmøde i Helsingør Hallen om fremtiden for Helsingør.

En række kommunalpolitikere på scenen, heriblandt vor borgmester Benedikte Kiær og Christian Donatzky.

Foran scenen en forsamling af borgere fra Helsingør.

Debatten drejede sig om hvad vi vil med Helsingør. Jeg var ærlig talt målløs. Målløs og trist over det komplette fravær af visioner hos politikerne for vor by.

Hvad er forklaringen på det? Det er jo udmærkede personer vi har i byrådet, og jeg tror ikke at de er gået ind i politik uden at ville noget som politikere.

I gamle dage hvor Helsingør var en skibs- og værftsby, var det ligetil. Det gjaldt om at fremme værftet og havnen, sørge for arbejdspladser til byen.

Sådan er det ikke længere. Der er ingen visioner for Helsingør, ingen forestilling om hvor og hvordan Helsingør kunne gøre en forskel. Bortset fra ligegyldige sportsarrangementer som Ironman. Det kan måske begejstre en lille skare, men er til plage for mange borgere.

HVORFOR?

Som andre kommuner er Helsingør underlagt Budgetloven. Budgetloven er en direkte følge af EU’s Finanspagt og dens krav om at det årlige offentlige underskud højst må andrage 0,5% af BNP. For Danmark betyder det at det offentlige underskud højst kan beløbe sig til 11 mia kr. Og for en by af Helsingørs størrelse er det tilladelige underskud i omegnen af 100 mio. kr. Ikke meget med et årligt udgiftsniveau på 5 mia kr. som det var tilfældet for Helsingør i 2017. De 100 mio kr. svarer til lidt over 2% af kommunens årlige udgift.

Visioner koster penge! Så når politikerne lyder underlig tandløse når de skal sige hvad de vil, hænger det altså sammen med de krav EU stiller. Udgifterne bliver holdt i ave fordi der skal være penge til kistebunden.

JEG KÆMPER FOR AT VI GØR OS FRI AF EU’S BUREAUKRATI! MAGTEN TILBAGE TIL VORE LOKALE POLITIKERE!!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies samt at vi gemmer og behandler dine personoplysninger. Du kan læse vores Persondata politik her. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Din accept omfatter også, at vi opbevarer dit navn og mailadresse, hvis du deltager i debatten på min Blog side.

Luk