Danmark kom ind i EU (eller EF som det hed dengang) i oktober 1972 på en løgn. Det, der stod på spil dengang, var politikernes troværdighed. De bandt os en løgn på ærmet, nemlig at det blot drejede sig om et handelssamarbejde. LØGN.
Den 18. maj 1993 gik det omsider op for borgerne hvad EU drejede sig. Den dag blev de snydt for deres Nej til unionen den 2. juni 1992. Borgerne blev lokket til at stemme ja til unionen under forudsætning af at de 4 forbehold var ufravigelige – nærmest støbt i cement.
Folkeafstemningen den 18. maj 1993 var et bedrag fordi borgerne i alt væsentligt skulle tage stilling til det samme som i 1992. Lige bortset fra de 4 forbehold om: 1) Mønt, 2) Forsvar, 3) Retligt samarbejde og 4) Unionsborgerskab.
En folkelig opstand på Nørrebro blev resultatet af dette skændige bedrag. Politiet skød med skarpt mod folkemængden. For første gang siden den tyske besættelse af Danmark 1940 – 1945 blev der skudt mod en folkelig opstand.
Den 18. maj 1993 var en skæbnedag for politikerne bag det såkaldte nationale kompromis. Den dag led de deres uskyldstab. Det gik op for borgerne at politikerne MED ALLE MIDLER ville have Danmark ind i Unionen.
Jeg ville finde ud af hvorfor og hvordan det var kommet dertil. Resultatet blev bogen 18. maj 1993 – et politisk bedrag? Bogen er baseret på en række interviews med toneangivende politikere fra de partier der stod bag det nationale kompromis. Læs den og bliv klogere.
I bogens slutning er der en ordliste der forklarer og definerer centrale begreber, der er vigtige når vi snakker EU.