Fred i en ny tid!

FRED – SIG NEJ TIL EU-STATEN og hold fast på FORSVARSFORBEHOLDET

Fred er min mærkesag nummer ét som kandidat til EU-parlamentsvalget. Og den har givet masser af respons. Mit Blog indlæg: Danmark skal ikke deltage i militariseringen af EU – Forsvarsforbeholdet er vigtigere end nogensinde (https://www.hedvigvestergaard.dk/2019/01/04/danmark-skal-ikke-deltage-i-militariseringen-af-eu-forsvarsforbeholdet-er-vigtigere-end-nogensinde/)  gik viralt med det samme den 4. januar 2019. Og det bliver ved med at strømme ind med forespørgsler og invitationer til at holde oplæg. Fredssagen er levende og det er dejligt at mærke en aktiv afstandtagen til EU’s militarisme, opslutningen om det danske forsvarsforbehold og afvisning af en dansk deltagelse i den EU-hær, som især Tysklands kansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, Emanuel Macron er fortalere for.

Jeg vil arbejde for fred og afrustning. Danmark skal bakke op om FN-pagten, kæmpe for at folkeretten overholdes og sammen med andre lande udsende FN-soldater til verdens brændpunkter for at stille os mellem de stridende parter. Vi skal ikke bryde FN-pagten og deltage i militære operationer, når der ikke foreligger et FN-mandat.

FN-pagtens forbud mod krig blev indført efter Anden Verdenskrig, for at forhindre fremtidige krige. At svække FN-pagten vil gøre mere skade end gavn. Vi kan bidrage til fred i verden gennem FN’s fredsarbejde i stedet for at gøre det gennem oprustning i EU.

Danmark skal ikke tættere på EU’s militære union eller være observatørstat i EU’s forsvarsagentur, og dermed støtte den våbenindustri, der sælger våben til regimer, der vedvarende krænker menneskerettighederne.

 

Vores forsvarsforbehold skal fastholdes og bruges positivt. Det er vigtigt at vi ikke betaler til EU’s militarisering ved at sende skattekroner gennem EU til våbenindustrien. Vi kan netop ligesom Norge bidrage til fred i verden gennem FN’s fredsarbejde i stedet for at gøre det gennem oprustning i EU.

Lave K. Brochs ti visioner for Norden!

Aktuelt er det vigtigt at udvikle og diskutere de ti visioner Lave K. Broch har fremlagt på Nordisk Råds møde i København den 8. april 2019. Der er tale om personlige sikkerhedspolitiske visioner for Danmark og Norden:

  1. De nordiske lande bør indgå en musketer ed, der dækker forsvar, redningsberedskab, miljø og økonomi. Jeg mener ikke, at dette er et problem ift. det danske, norske og islandske Nato-medlemskab og Finlands og Sveriges neutralitet.
  2. Norden bør støtte, at folkeretten følges og sige nej til militære aktioner, der er i strid med FN-pagten.
  3. Nordiske lande bør ikke eksportere våben til lande, der begår krigsforbrydelser eller vedvarende krænker menneskerettighederne.
  4. De nordiske lande bør udfase indkøb af våben fra virksomheder, der sælger våben til lande, der begår krigsforbrydelser eller vedvarende krænker menneskerettighederne.
  5. Norden bør arbejde for afspænding i forhold til Rusland og dette betyder konkret, at Norden bør se på hvordan, der kan skabes fred i Ukraine.
  6. Norden bør arbejde for, at der bliver globale regler for våben med kunstig intelligens.
  7. Norden bør indføre et forbud mod masseødelæggelsesvåben inden for hele det nordiske område, og en fælles metode for at håndhæve forbuddet.
  8. Norden bør arbejde for oprettelsen af en permanent FN-fredsstyrke. Danmark mfl. har erfaringer fra SHIRBRIG (Standby High-Readiness Brigade 1996-2009)
  9. Norden bør bakke op om Norges fredsmæglingsarbejde og dette betyder konkret, at de nordiske lande kun skal følge den terrorliste, som FN har og ikke EU’s terrorliste.
  10. De nordiske lande bør i så høj grad som muligt tale med én stemme når det gælder fredsspørgsmål og nedrustning i FN. Se http://broch.dk/?p=1921

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies samt at vi gemmer og behandler dine personoplysninger. Du kan læse vores Persondata politik her. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Din accept omfatter også, at vi opbevarer dit navn og mailadresse, hvis du deltager i debatten på min Blog side.

Luk