Respekt for livet

Respekt for livet – Det handler om evigheden!

Respekt for livet bliver virkeligt for én når livet eller livets forudsætninger trues. Respekten for livet mindes vi om på de ydmyge steder.

Planetens og vores fremtid beror på respekt for alt levende. Livet i al dets mangfoldighed er en gave vi skal værne om og bringe videre.

Respekt for livet omfatter såvel de nuværende som de kommende generationer – fra det ufødte barn til vores efterfølgere.

Vi skal tage miljø og natur alvorligt i udviklingen af vores samfund. Men alt for ofte er EU-regler til skade for miljø og natur eller de begrænser landenes muligheder for at lave strengere regler. Det skal være slut. Vi skal gå foran og sikre respekten for livet og planeten.

Det handler nemlig om det vi gør her og nu, hvor vi end står i Livet. Det gik klart op for mig i slutningen af marts 2019, hvor jeg fik tjansen som borgmester for en dag i Helsingør Dagblad. Jeg valgte at fortælle læserne om En borgmester-dag i evigheden, hvor Helsingør har et hverdagsliv for alle, er en grøn by ved et rent Øresund, tempoet er menneskeligt, borgerne arbejder ofte lokalt eller hjemmefra, biler må max køre 40 kilometer i timen, har bevaret og udbygget et vidt forgrenet net af stier fra Sundet, gennem byens kvarterer og ud i lundene og skovene, værner om den historiske by, de nyere kvarterer og sikrer at renovering og nybyggeri har varig kvalitet. Tidligere stress og dyr transport har betydet at tempoet er sat ned, og helsingoranerne har mere ro i hverdagen. Det lokale engagement i lokalområdet og med venner og familie er på vej op. Det grønne liv, unødigt ressourceforbrug, lokal produktion og genbrug er kommet i fokus. Vandforbruget er faldet. Forurening fra brændeovne, lastbiler og skibe er på vej ud. Motion er en del af hverdagen.

Et vigtigt eksempel er at brug af den farlige sprøjtegift Roundup med indholdsstoffet glyphosat, som forurener grundvandet, er ophørt i Helsingør kommune.

HVIS RESPEKTEN FOR LIVET ER VIGTIG FOR DIG SÅ STEM PÅ MIG TIL EU-PARLAMENTSVALGET DEN 26. MAJ 2019.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies samt at vi gemmer og behandler dine personoplysninger. Du kan læse vores Persondata politik her. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Din accept omfatter også, at vi opbevarer dit navn og mailadresse, hvis du deltager i debatten på min Blog side.

Luk